Kalender Nieuws Contact

Verzekering & licenties

Diverse aansluit mogelijkheden:


1) KIDS- EN JEUGDLEDEN:

Al onze kids- en jeugdleden zijn automatisch aangesloten bij het Fros. Iedereen is optimaal verzekerd op alle trainingen en activiteiten georganiseerd door de club (inbegrepen in het lidmaatschap).
Jeugdleden kunnen bovenop de aansluiting bij het Fros, ook kiezen om zich aan te sluiten bij de Triatlon Vlaanderen (enkel op aanvraag via mail naar bestuur@3tk.be), kostprijs 15 euro extra.

De Jeugdlicentie:

Is enkel mogelijk met een Triatlon Vlaanderen aansluiting. Tot en met 15 jaar is er 1 type lidmaatschap, namelijk de jeugdlicentie. Deze bedraagt 15 EUR, zowel voor recreatieve als competitieve sporters. Pas vanaf 12 jaar wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen recreatieve en competitieve sporters. Wie dan aan competitie wenst deel te nemen, voegt een geldig medisch attest toe aan de persoonlijke account als jeugdatleet.
Vanaf 16 jaar kan met een wedstrijdlicentie aanvragen. Indien je aan (meerdere) wedstrijden per jaar wil deelnemen doe je een financieel voordeel met een wedstrijdlicentie. Je bent dan immers vrijgesteld van de daglicentie bij wedstrijddeelname. Ook voor deelname aan kampioenschappen en circuits is een wedstrijdlicentie vereist. Ook voor een wedstrijdlicentie dient men te beschikken over een medisch attest.


2) VOLWASSENEN:

Onze volwassen leden hebben de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij het Fros of de Triatlon Vlaanderen (zonder of met Licentie):

FROS:

Triatlon Vlaanderen zonder wedstrijdlicentie:

Triatlon Vlaanderen met wedstrijdlicentie:

Doktersattest éénmaal per Olympiade voor atleten jongen dan 40 jaar en om de 2 jaar voor atleten ouder dan 40 jaar en altijd voor nieuwe Triatlon Vlaanderen licenties (sport medisch geschikheidsonderzoek)
De Polis van de Triatlon Vlaanderen voorziet:
Een dekking van de burgerlijke aansprakelijkheid met betrekking tot de schade aan derden;
De verzekering tegen lichamelijke ongevallen.


Extra info Triatlon Vlaanderen verzekering:

De verzekering is overal ter wereld van toepassing. De waarborg “burgerlijke aansprakelijkheid” is verleend tijdens de verzekerde activiteiten en tijdens de verplaatsingen (niet de weg naar en van huis) die in het kader daarvan worden gedaan. De waarborg “lichamelijke ongevallen” is van toepassing tijdens de verzekerde activiteiten en alle verplaatsingen, met inbegrip van deze van huis naar de plaats van het sportgebeuren en terug.


Hoe een licentie aanvragen?

Je schrijft je in via onze website (Aansluiten bij Triatlon Vlaanderen MET licentie), je medisch attest dien je in bij Boydens Ingrid (secretaris), of via iemand van het bestuur. Na ontvangst van je betaling sturen wij je aanvraag door naar de Triatlon Vlaanderen. Enkele weken later ontvang je je licentie via de club.


Aanvraagformulieren mutualiteitscontributie voor sportclubs
Geef één van de ingevulde formulieren aan een bestuurslid voor een stempel en handtekening.
Bond-Moyson of CM of LM-Plus of PARTENA